/14 Μαΐου 2020 Η μαύρη μέρα για την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία

14 Μαΐου 2020 Η μαύρη μέρα για την ελληνοπαλαιστινιακή φιλία

Η Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα για τις διαχρονικές αδελφικές σχέσεις ανάμεσα στον παλαιστινιακό και στον ελληνικό λαό.

Η Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία, υπερψήφισε την συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. Η ελληνική βουλή έβαλε έτσι την σφραγίδα της στην νομιμοποίηση όλων των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό για την κλοπή και την εκμετάλλευση του πλούτου του, αλλά και όλων των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ανάμεσά τους και την χώρα μας, για την ενεργειακή κυριαρχία του Ισραήλ στην Ευρώπη.

ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κύρωση της Διακρατικής Συμφωνίας.

Η νομιμοποίηση αυτού του εγκλήματος, έχει ως κύριους εκφραστές όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ισραήλ, με τον πιο καθοριστικό ρόλο να τον έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελ. η οποία είναι στην ουσία και αυτή που το ολοκλήρωσε, φτάνοντας μέχρι και στην Συμφωνία των Πρεσπών για να εξασφαλίσει την ασφαλή και χωρίς εμπόδια διέλευση των κλεμμένων κοιτασμάτων στα Βαλκάνια.

Αυτό το έγκλημα υπογράφτηκε από τα Αστικά κόμματα της Βουλής, αλλά έχει ως συνενόχους όλες τις πολιτικές οργανώσεις, που μέχρι που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, είχαν υποτίθεται πρωταγωνιστικό ρόλο στην στήριξη του Παλαιστινιακού αγώνα.

Αυτές οι οργανώσεις που έτρεχαν στο παρελθόν project όπως το «Καράβι για την Γάζα» ή σημερινά project όπως το «BDS GREECE», μαζί με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούν, ΘΑΨΑΝΕ ΣΚΟΠΙΜΑ όλες τις διεργασίες για τον East Med από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (επισκέψεις Νεντανιάχου κλπ), όπως και την ψήφισή του από την Βουλή, για να μην παρεμποδιστεί.

Με αυτόν τον τρόπο, αυτές οι οργανώσεις που κατά το παρελθόν χρησιμοποίησαν την «φιλοπαλαιστινιακή» τους βιτρίνα για να στηρίξουν την Ιμπεριαλιστική αποσταθεροποίηση στις αραβικές χώρες και ιδιαίτερα στην Συρία, τώρα πουλήσανε την Παλαιστίνη και τον ηρωικό λαό της, χρησιμοποιώντας εσκεμμένα την ημέρα της φυγής των Παλαιστίνιων από την πατρίδα τους (ΝΑΚΜΠΑ) για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ψηφοφορία!

Μαζί τους, η Πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, που είτε από τον φόβο τους που πηγάζει από το γεγονός ότι βρίσκονται σε μία ξένη χώρα ή από την λανθασμένη πεποίθηση πως δεν πρέπει να παίρνουν πολιτική θέση για όσα γίνονται στην Ελλάδα, ενώ γνωρίζανε για αυτό το έγκλημα, δεν έδειξαν καμία αντίδραση.

Μέσα σε πλήρη μυστικοπάθεια και με όλο αυτό το θάψιμο που υπήρχε, το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και Παλαιστίνιους που ζουν στην χώρα μας, την τελευταία στιγμή κατάφεραν και διοργάνωσαν μία συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης του Αγωγού East Med έξω από την Βουλή. Μαζί μας, πολιτικές οργανώσεις και άνθρωποι που πραγματικά στέκονται στο πλευρό της Παλαιστίνης και δεν νομιμοποιούν τα σιωνιστικά εγκλήματα.

Για το έγκλημα που διαπράχθηκε εχθές, καλούμε όλους τους φίλους της Παλαιστίνης:

-Να σταματήσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο όλες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται πάνω στο Παλαιστινιακό.

-Να σταματήσουν να εμπιστεύονται διάφορες «αυθεντίες» που χρησιμοποιούν το Παλαιστινιακό ως βιτρίνα για την επιβολή των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

-Να καταγγείλουν όσες πολιτικές οργανώσεις θάψανε την χθεσινή ψηφοφορία αδιαφορώντας για την ψήφιση του East Med.

-Να καταλάβουν πως η πάλη ανάμεσα στους δύο λαούς είναι κοινή και μόνο με κοινό αγώνα που βασίζεται στην αλήθεια μπορούμε να νικήσουμε

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι η χτεσινή παρουσία μας στο Σύνταγμα, ήταν το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε μια εποχή γενικευμένης κοινωνικής σιωπής. Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», από την πρώτη στιγμή ενημερώνει για το έγκλημα East Med και είναι σίγουρο πως ο αγώνας όσο και αν παρεμποδιστεί δεν πρόκειται να σταματήσει.

Ευχαριστούμε τους αδερφούς μας Παλαιστίνιους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και έδειξαν στην πράξη πως οι διαχρονικές σχέσεις αδερφοσύνης δεν πρόκειται να πληγούν από εγκλήματα όπως είναι ο αγωγός East Med. Αντίθετα οι δεσμοί θα γίνουν πιο δυνατοί και θα ενισχυθεί ο κοινός μας αγώνας απέναντι στον Ιμπεριαλισμό και στον Σιωνισμό.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»