/Μποϊκοτάζ στην L’Oréal

Μποϊκοτάζ στην L’Oréal

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε όλοι την σημαντικότητα του μποϊκοτάζ κατά των προϊόντων των εταιρειών που στηρίζουν και ενισχύουν το Ισραήλ και κατ’ επέκταση τα εγκλήματα που διεξάγει αυτό απέναντι στους Παλαιστίνιους. Μια τέτοια πολυεθνική εταιρεία είναι και ο όμιλος L’Oréal.

Ποιός είναι ο όμιλος L’Oréal;

Ο όμιλος L’Oréal είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο των καλλυντικών και των προϊόντων ομορφιάς στον κόσμο. Η L’Oréal έχει εργοστάσιο παραγωγής στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται στο παλιό Παλαιστινιακό χωριό «Αλ-Μουτζαγιεντίλ» που «εκκαθαρίστηκε» το 1948 και μετονομάστηκε σε Μιγντάλ Χαεμέκ. Επιπλέον, η “L’Oréal Israel” κατασκευάζει μια σειρά προϊόντων που παράγονται από ορυκτά της Νεκράς Θάλασσας με την ονομασία “Natural Sea Beauty” και εξάγονται σε 22 χώρες. Την ίδια ώρα και λόγω της στρατιωτικής κατοχής και της πρακτικής του απαρτχάιντ, η Νεκρά Θάλασσα δεν είναι διαθέσιμη για τουρισμό, εξόρυξη ή άλλες επιχειρήσεις για τους Παλαιστίνιους.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι εάν οι Παλαιστίνιοι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις χημικές ουσίες από τη Νεκρά Θάλασσα, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με $900+ ετησίως «σχεδόν ισοδύναμα με τη συμβολή ολόκληρου του μεταποιητικού τομέα των Παλαιστινιακών εδαφών σήμερα».

Η L’Oréal Israel επίσης χορηγεί βραβεία για το Ινστιτούτο Weizmann στο Ισραήλ, το οποίο είναι γνωστό για την έρευνα πυρηνικών, χημικών και βιολογικών του όπλων για λογαριασμό του στρατιωτικού ιδρύματος του Ισραήλ με το οποίο έχει στενούς δεσμούς. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Ισραήλ που συμμετέχουν και συνεργάζονται με το κράτος του Ισραήλ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Garnier Israel, στη στρατιωτική επίθεση του 2014 κατά της Λωρίδας της Γάζας, έστειλε πακέτα περίθαλψης στον ισραηλινό στρατό τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι, εκτός από τα θύματα που μετρούσαν, παρέμεναν χωρίς ηλεκτρισμό και καθαρό νερό.

 

Γυναίκες του Ισραηλινού στρατού ποζάρουν με τα προϊόντα της Garrnier

Γενικός Διευθυντής:

Ο Πρόεδρος της L’Oréal Israel είναι ο Γκαντ Πρόππερ, ο οποίος είναι ο ιδρυτικός πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-ΕΕ, πρώην Πρόεδρος του Ισραηλινού-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και ο οποίος έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του εμπορίου μεταξύ Ισραήλ και Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας . Η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις της L’Oréal και απονέμονται στην ανώτατη πολιτική αλήθεια της Propper France, Chevalier de la Legion D’Honneur της Γαλλίας.

Το 1994, η L’Oréal αγόρασε ένα μερίδιο 30% στην εταιρεία Interbeauty της εταιρείας Propper, από την οποία δημιουργήθηκε η L’Oréal Israel. Από τότε το Ισραήλ έχει γίνει εμπορικό κέντρο της L’Oréal για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Μάρκες υπό την L’Oréal:

Συνεργασία με τη Nestlé:

Η Nestlé έχει πάνω από 40 χρόνια σχέσης με τη L’Oréal και σήμερα έχει στην κατοχή της το 23,29% της L’Oréal.

 

Άλλες πληροφορίες για την L’Oréal.
Η ομάδα καλλυντικών είναι γνωστή για το ότι έχει ιστορικό δοκιμών σε ζώα μέχρι την πρόσφατη αναγνώριση της πρακτικής – ωστόσο οι δοκιμές σε ζώα σε προϊόντα στην Κίνα συνεχίζονται.

Ομάδα Εργασίας BDS
Μέτωπο Καναφάνι