/Δελτίο τύπου της οικογένειας του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ

Δελτίο τύπου της οικογένειας του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ

Η οικογένεια του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ζητα την αποπομπή και δίκη του πρέσβη της Παλαιστίνης στη Βουλγαρία, Ahmed AlMathbouh, και επιπλέον το «πάγωμα όλων των εργασιών όσων εμπλέκονται στη δολοφονία και την αφαίρεση κάθε επίσημης ιδιότητας από αυτούς, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών».

Δελτίο τύπου της οικογένειας του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ:

Παρακολουθήσαμε με οδύνη και μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες που έγιναν από τον μπλόγκερ Ahmed Al-Bayqawi, σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας του γιου μας, Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Σόφια, όπου αναζήτησε καταφύγιο από τις διώξεις των Ισραηλινών. [Στις έρευνες αυτές] παρουσιάστηκαν στοιχεία και διασταυρωμένες μαρτυρίες για τις 70 μέρες του μάρτυρα, από τη στιγμή της άφιξής του  στην πρεσβεία μέχρι το πρωί της δολοφονίας του, καθώς και στοιχεία για τις ημέρες που ακολούθησαν [αυτό το γεγονός].

Επιβεβαιώνουμε ότι πολλά από αυτά που ανακάλυψε ο Ahmed Al-Bayqawi ταιριάζουν με στοιχεία και μαρτυρίες που είχε η οικογένεια και προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές.

Συνεπώς, ζητούμε από την Παλαιστινιακή Αρχή να απολύσει τον Παλαιστίνιο πρέσβη στη Σόφια, Ahmed AlMathbouh, και να τον παραπέμψει σε δίκη, ως την κορυφή της πυραμίδας και ως τον πρώτο και άμεσα υπέυθυνο για την τεράστια σύγχυση που ακολούθησε το μαρτύριο του γιου μας, Ομάρ, βασιζόμενοι σε σειρά στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην έρευνα:

  • Πρώτον: Παρενόχληση και πίεση που ασκήθηκε στον μάρτυρα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρεσβεία, ώστε να τον αναγκάσει να φύγει από τον χώρο, αντί να φροντίσει να τον προστατεύσει μέσα σε αυτόν.
  • Δεύτερον: Έδωσε εντολές για την μετακίνηση του μάρτυρα, παρότι τα τραύματά του φανερά δεν το επέτρεπαν, χωρίς να δώσει προτεραιότητα ή προσοχή στο να φροντίσει ή να σώσει τη ζωή του.
  • Τρίτον: Η εσκεμμένη αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος από τη στιγμή της μετακίνησης του μάρτυρα και μετά. Η σκηνή του εγκλήματος παρέμεινε ανοιχτή για ώρες προτού αρχίσουν τις εργασίες τους οι αστυνομικοί επιθεωρητές, με αποτέλεσμα το σβήσιμο και την αλλοίωση αποδείξεων και έκανε δύσκολη τη δουλειά των ερευνητικών επιτροπών.
  • Τέταρτον: Η παραπλάνηση των ερευνητών και ο επηρεασμός των μαρτύρων, με την υποστήριξη τη εκδοχής της αυτοκτονίας από τις πρώτες στιγμές της δολοφονίας.

Απαιτούμε ο πρέσβης να αποπεμφθεί και να οδηγηθεί σε δίκη. Απαιτούμε επίσης, το πάγωμα των εργασιών όσων εμπλέκονται στο έγκλημα και την αφαίρεση κάθε επίσημης ιδιότητας από αυτούς, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Έχει έρθει ο καιρός να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε σοβαρά μέτρα, που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τους πραγματικούς δολοφόνους, να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστήσουμε υπόλογους όσους απέτυχαν να αποκαλύψουν τη δολοφονία του μάρτυρα γιου μας μέσα στο κτίριο της πρεσβείας.

Είμαστε η οικογένεια του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ, υποφέρουμε και πονάμε για την παρενόχληση και την πίεση την οποία υπέστη από τη στιγμή που πήγε στην πρεσβεία, μέχρι τη μέρα του θανάτου του. Ζητούμε από τις υπεύθυνες και ικανές Αρχές να ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ελπίζοντας ότι θα υποστηρίξουν τις τιμημένες, εθνικές και Ισλαμικές δυνάμεις.

Δόξα στον μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ

Η οικογένεια του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ

21 Σεπτεμβρίου 2018

Μετάφραση για το PFLP
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»