/Λευτεριά στην Χαλιντά Τζαράρ! Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Λευτεριά στην Χαλιντά Τζαράρ! Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μαζί με πάνω από 250 οργανώσεις ενώθηκαν για να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση της Χαλιντά Τζαράρ, της φυλακισμένης παλαιστίνιας φεμινίστριας, αριστερής βουλευτή. Η Τζαράρ, μια κορυφαία υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των παλαιστινίων κρατουμένων, φυλακίστηκε χωρίς κατηγορίες ή δίκη και βρίσκεται υπό διοικητική κράτηση στο Ισραήλ για σχεδόν ένα χρόνο.

Οι οργανώσεις που εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ελευθερία της Τζαράρ περιλαμβάνουν πολιτικά κόμματα, φεμινιστικές ομάδες, παλαιστινιακές κοινότητες και ομάδες αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, οργανώσεις που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, κατάργηση των φυλακών και των φυλακίσεων, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικές ομάδες από περισσότερες από 20 χώρες.

Η Τζαράρ φυλακίστηκε από τις 2 Ιουλίου 2017, όταν την συνέλαβαν σε νυχτερινή επιδρομή στο σπίτι της στο El-Bireh ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Στις 14 Ιουνίου 2018 ενημερώθηκε ότι η κράτησή της θα παραταθεί για άλλους τέσσερις μήνες, η οποία προβλέπεται να επιβεβαιωθεί σε ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο στις 2 Ιουλίου 2018.

Καλούμε για ημέρες δράσης για την ελευθερία της Χαλιντά Τζαράρ μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ακουστούν οι φωνές μας και οι πράξεις μας να είναι ορατές. Διαδηλώσεις οργανώνονται ήδη στη Νέα Υόρκη και αλλού σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κατεβάσετε φυλλάδια, υλικά κ.α. για να συμμετάσχετε στην καμπάνια εδώ: http://samidoun.net/…/take-action-to-free-khalida-jarrar-ju… -ελευθερία/


Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οργανώσεις

Λευτεριά στην Χαλιντά Τζαράρ! Να σταματήσει η διοικητική κράτηση!

Εμείς, οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, ενωθήκαμε για να ζητήσουμε την απελευθέρωση της παλαιστίνιας πολιτικής ηγέτη Χαλιντά Τζαράρ, εξέχοντα αριστερή, φεμινίστρια, υποστηρίκτριας των δικαιωμάτων των κρατουμένων και μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Έχει φυλακιστεί χωρίς κατηγορίες και χωρίς δίκη από τον Ιούλιο του 2017 – και τώρα η ισραηλινή στρατιωτική κατοχή έχει δηλώσει ότι η φυλάκισή της θα παραταθεί για επιπλέον τέσσερις μήνες.

Στις 2 Ιουλίου 2017, το σπίτι της Χαλιντά Τζαράρ εισέβαλαν ισραηλινοί στρατιώτες κατοχής σε μια επιδρομή τα ξημερώματα. Στη συνέχεια διατάχθηκε διοικητική κράτηση, φυλάκιση χωρίς κατηγορίες ή δίκη. Είναι μια από τους περίπου 450 Παλαιστίνιους που βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση, ένα απομεινάρι της βρετανικής αποικιοκρατικής νομοθεσίας που χρησιμοποιείται από την ισραηλινή κατοχή για τη φυλάκιση χιλιάδων παλαιστινιακών τοπικών και πολιτικών ηγετών και μια από τους περίπου 6.100 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η κράτησή της ανανεώθηκε για άλλους έξι μήνες. Τώρα, μια άλλη στρατιωτική εντολή δηλώνει ότι θα φυλακιστεί για άλλους τέσσερις μήνες. Οι εντολές διοικητικής κράτησης μπορούν να εκδοθούν έως και έξι μήνες κάθε φορά και μπορούν να ανανεωθούν επ ‘αόριστον. Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να περάσουν χρόνια σε μια φυλακή υπό αυτές τις διαταγές, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα μπορούσαν να απελευθερωθούν, αν ποτέ.

Όπως σημειώνει η Addameer, “Αυτή η πρακτική της αυθαίρετης κράτησης αποτελεί σοβαρή παραβίαση των διεθνών νόμων και των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των άρθρων 78 και 72 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Παραβιάζει επίσης το άρθρο 66 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης και τις βασικές αρχές της δίκαιης δίκης ».

Στις 2 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένο ένα ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο ώστε να εγκρίνει την εντολή κράτησης. Η Τζαράρ, όπως και όλοι οι διοικητικοί κρατούμενοι, έχει μποϊκοτάρει αυτές τις ακροάσεις από τον Φεβρουάριο, καθώς πρόκειται για απλές συνεδριάσεις παρωδία που χρησιμοποιούνται ως φύλλα συκής για να «νομιμοποιήσουν» την αυθαίρετη φυλάκιση των Παλαιστινίων.

Η Τζαράρ είναι μια παλαιστίνια πολιτική ηγέτης, που εκπροσωπεί το μπλοκ Αμπού Αλή Μουσταφά, σύμμαχο με το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο. Έχει ηγηθεί και συμμετάσχει σε διαδηλώσεις και λαϊκές δράσεις για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων, είναι υποστηρίκτρια των παλαιστινιακών πολιτικών κρατουμένων και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Υποστήριξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Addameer και νυν μέλος του συμβουλίου κρατουμένων και πρόεδρος της Επιτροπής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στο παλαιστινιακό γυναικείο κίνημα από τις πρώτες της μέρες ως φοιτήτρια διοργάνωσε με άλλους φοιτητές δράσεις για την αμφισβήτηση της κατοχής. Είναι κορυφαία διοργανώτρια των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας στην Παλαιστίνη και συνεργάζεται στενά με τις παλαιστινιακές γυναικείες οργανώσεις. «Οι παλαιστίνιες είναι πλήρεις εταίροι στον παλαιστινιακό αγώνα», υπογραμμίζει.

Η Χαλιντά Τζαράρ εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα για την κράτηση ισραηλινών αξιωματούχων υπό την ευθύνη εγκλημάτων πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Είναι μέλος μιας παλαιστινιακής επιτροπής επιφορτισμένης με την υποβολή καταγγελιών και αρχείων ενώπιον του διεθνούς δικαστηρίου σχετικά με τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, από επιθέσεις στη Γάζα με σκοπό την κατάσχεση και την κατασκευή οικισμών σε μαζικές συλλήψεις και φυλάκιση.

Από το 1998 απαγορεύεται να ταξιδέψει έξω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Όταν χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη στην Ιορδανία το 2010, αγωνίστηκε για μήνες σε δημόσια εκστρατεία πριν τελικά τη λάβει. Η ισραηλινή κατοχή επιχείρησε να την εκτοπίσει βίαια από το σπίτι της στην Ιεριχώ το 2014, και το 2015, συνελήφθη και φυλακίστηκε για 14 μήνες για τις πολιτικές της δραστηριότητες.

Η εκτεταμένη διοικητική κράτηση της Χαλιντά Τζαράρ είναι μια προσπάθεια να απομακρυνθεί ένας αποτελεσματικός ηγέτης από το παλαιστινιακό εθνικό κίνημα. Ειδικά τώρα, όταν ο λαός βγαίνει στο δρόμο σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη και χιλιάδες πορεύονται στη Γάζα για το Μεγάλο Μάρτιο Επιστροφής, ηγέτες όπως αυτή συλλαμβάνονται και φυλακίζονται σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί ο παλαιστινιακός αγώνας.

Η Χαλιντά Τζαράρ στοχοποιείται ως παλαιστίνια ηγέτης, μια Παλαιστινιακή φωνή για δικαιοσύνη και ως ενεργή Παλαιστίνια. Η φυλάκισή της αποτελεί ακόμη μια επίθεση του αποικιακού κράτους του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για ελευθερία και η διοικητική κράτηση και η μαζική φυλάκιση των Παλαιστινίων είναι δύο από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια να σπάσει το παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα.

Ενωνόμαστε σήμερα για να ζητήσουμε την άμεση απελευθέρωση της Χαλιντά Τζαράρ, τερματισμό της πολιτικής και της πρακτικής της διοικητικής κράτησης και την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για τη δικαιοσύνη μέσω διαμαρτυριών, ενεργειών, διοργάνωσης και κλιμάκωσης των δράσεων μποϊκοτάζ, εκποίησης και κυρώσεων (BDS) κατά του Ισραήλ, στο πνεύμα αντίστασης της Χαλιντά.

Οι υπογράφοντες

  1. Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network
  2. Al-Awda NY, the Palestine Right to Return Coalition
  3. Al-Awda, The Palestine Right of Return Movement
  4. Action Antifasciste NP2C
  5. Actions4Palestine
  6. Alkarama Movement of Palestinian Women
  7. Al-Quds Day Committee of New York
  8. American Muslims for Palestine – NY/NJ
  9. American Party of Labor
  10. Anticapitalistas
  11. Anti-Imperialist Action Ireland
  12. Anti Internment Group London
  13. Anti-Zionist and Anti-Imperialist Friends of Palestine
  14. ArbeiterInnenmacht (Germany)
  15. Arbeiter*innenstandpunkt (Austria)
  16. Asociación Palestina BILADI
  17. Association Belgo-Palestinienne
  18. Association des Universitaires pour le Respect du Droit International en Palestine (AURDIP)
  19. Association for Protection of Democratic Rights (APDR), India
  20. Association France-Palestine Solidarité
  21. Association France-Palestine Solidarité — Groupe du Pays de Cornouaille
  22. AFPS 63 (Association France Palestine Solidarité 63)
  23. AFPS 59/62
  24. AFPS Albertville
  25. AFPS Alès-Cévennes
  26. AFPS Paris 14-6
  27. Associazione Amicizia Sardegna Palestina
  28. Assopace Palestina – Italy
  29. ATIK – Confederation of Workers from Turkey in Europe
  30. BAF – Brigade Antifasciste de Strasbourg
  31. Balfour Declaration Centenary Campaign
  32. BDS Berlin
  33. BDS France Saint-Étienne
  34. BDS France Toulouse
  35. BDS Italia
  36. BDS Turkey
  37. BDS UChile (Universidad de Chile)
  38. BDS Vancouver-Coast Salish
  39. BDS Zürich
  40. Belgian Academic and Cultural Boycott of Israel (BACBI)
  41. Biellesi per la Palestina Libera Committee
  42. Black Alliance for Peace
  43. Boycott! Supporting the Palestinian BDS Call from Within (aka Boycott from Within – Israeli citizens for BDS)
  44. Bruxelles Panthéres
  45. Cafe Palestina of the Southern Berkshires
  46. California Coalition for Women Prisoners
  47. Campagne BDS France
  48. Campagne unitaire pour la libération de Georges Ibahim Abdallah (Paris)
  49. Campaign to Boycott Supporters of “Israel” in Lebanon
  50. Campaign to Free Ahmad Sa’adat
  51. Canada Palestine Association
  52. Canadian BDS Coalition
  53. Canadian Friends of Sabeel
  54. Centre de la Communauté Démocratique Kurde de Toulouse
  55. Cercle de Silence – Amiens
  56. Christchurch Progressive Network
  57. Coalition for Justice – Blacksburg
  58. Coalition of Women for Peace
  59. CODEPINK – Women for Peace
  60. Colectivo Contraimpunidad
  61. Collectif 69 de soutien au peuple palestinien
  62. Collectif de Soutien à la Résistance Palestinienne 59-62
  63. Collectif Judéo Arabe et Citoyen pour la Palestine
  64. Collectif pour la Libération de Georges Ibrahim Abdallah
  65. Colletivo Palestina Rossa
  66. Comité Internacional Paz,Justicia y Dignidad a los Pueblos
  67. Comité de Vigilance pour la Démocratie en Tunisie
  68. Comité Poitevin Palestine
  69. Comite pour le Respect des Libetés et des Droits de l Homme en Tunisie CRLDHT
  70. Committee to Stop FBI Repression – National
  71. Committee to Stop FBI Repression – NY
  72. Committees for a Democratic Palestine – Europe
  73. Communist Party, Sweden
  74. Coordinamento Napoli Palestin
  75. Coordinamento di Solidarietà con la Palestina – Sicilia
  76. Corsica Internaziunalista
  77. Corvallis Palestine Solidarity
  78. Coup Pour Coup 31
  79. Dun Padraig Friends of Palestine
  80. Egitim Sen Istanbul 6 Nolu Üniversiteler Subesi
  81. EH Bildu municipal group of Donostia
  82. Eye On Palestine Arts and Film Festival
  83. Familles de prisonniers pour la Justice – Belgique
  84. Femmes en lutte 93
  85. Fight Racism! Fight Imperialism! Manchester
  86. F.O.R. Palestine (Berlin)
  87. Free Gaza Movement
  88. Free Palestine Movement
  89. Freedom Archives
  90. Freedom Road Socialist Organization
  91. Friends of Palestine Network
  92. Friends of Sabeel North America
  93. Frihet åt Ahed Tamimi Göteborg
  94. Fronte Palestina
  95. Gaza Action Ireland
  96. General Union of Palestine Students (GUPS Aix-Marseille)
  97. General Union of Palestine Students (GUPS France)
  98. Gents Actieplatform Palestina
  99. Global Campaign for Palestinian Political Prisoners (GCPPP)
  100. Global Network Against Weapons & Nuclear Power in Space
  101. Greek Front of Resistance and Solidarity with Palestine “Ghassan Kanafani”
  102. Green Mountain Solidarity with Palestine
  103. Greenville for Gaza
  104. Groupe Non-Violent LOUIS LECOIN
  105. Handala Center for Prisoners and Former Prisoners – Palestine
  106. Harakat Shaab – Lebanon
  107. HDP Peoples’ Democratic Party
  108. HDP (Peoples’ Democratic Party) Central Women’s Assembly
  109. Hilombé Solidaridad
  110. Human Rights Defenders
  111. ICAHD
  112. If Americans Knew
  113. Independent Jewish Voices – Canada
  114. Indivisible Midlands
  115. Inminds Human Rights Group
  116. intal
  117. International Action Center
  118. International Association of Democratic Lawyers
  119. International Concerned Family and Friends of Mumia Abu-Jamal
  120. International Jewish Anti-Zionist Network (IJAN) Spain
  121. International Jewish Anti-Zionist Network – Canada
  122. International League of Peoples’ Struggle (ILPS)
  123. International Red Help
  124. International Women’s Alliance
  125. Internationalt Forum – Denmark
  126. Invictapalestina – Documentation Center
  127. Ireland-Palestine Solidarity Campaign
  128. Irish Republican Prisoners Welfare Association (IRPWA)
  129. Irish Socialist Republicans
  130. ISM France
  131. Izquierda Unida – Spain
  132. Jacksonville Community Action Committee
  133. Jacksonville Palestine Solidarity Network
  134. Jericho Movement – National
  135. Jericho Movement – New York City
  136. Jersey City Peace Movement
  137. Jeune Garde Lyon
  138. Jeunes Révolutionnaires Genève
  139. Jeunes Révolutionnaires Vaud
  140. Jewish Liberation Theology Institute
  141. Jewish People’s Liberation Organization
  142. Jewish Voice for Peace (JVP)
  143. Jewish Women for Justice in Israel/ Palestine
  144. Jews Against Genocide (JAG)
  145. Jews for Palestinian Right of Return
  146. Justice For Palestinians, Calgary
  147. Justice for Palestinians – San Jose
  148. Karapatan Alliance for the Advancement of People’s Rights – Philippines
  149. Katie Miranda Studios
  150. Kia Ora Gaza (New Zealand)
  151. Kickapoo Peace Circle
  152. LA4Palestine
  153. Labor for Palestine
  154. Laura Wells for Congress, District 13
  155. La Voix des Prisonnier.ère.s Politiques de Turquie et Kurdistan
  156. Le Collectif Rouge Internationaliste pour la libération des prisonniers révolutionnaires (Paris)
  157. Le Comité d’action et de soutien aux luttes du peuple marocain (Paris)
  158. League for the Fifth International
  159. Liga Argentina por los Derechos del Hombre
  160. Links Ecologisch Forum/Forum Gauche Ecologie – LEF-FGE
  161. Libérons-les
  162. London Palestine Action
  163. Madison-Rafah Sister City Project
  164. MADRE
  165. Manchester Boycott Israel Group
  166. Manchester Palestine Action
  167. Mouvement Citoyens Palestine
  168. National Campaign to Free Georges Abdallah – Lebanon
  169. National Coalition to Protect Student Privacy
  170. National Lawyers Guild International Committee
  171. National Lawyers Guild- Massachusetts Chapter
  172. National Student Federation (Pa
  173. New Orleans Workers Group
  174. Newry Palestinian Support Group
  175. NION (Not In Our Name)
  176. No One Is Illegal – Vancouver Coast Salish Territories
  177. NY4Palestine
  178. NYU Disorientation Guide
  179. NYU Jewish Voice for Peace
  180. NZ Palestine Solidarity Network
  181. Palbox
  182. Palestine Democratic Forum
  183. Palestine International Network – Lebanon
  184. Palestine Solidarity Committee – Austin, TX
  185. Palestine Solidarity Network – Edmonton
  186. Palestinian Child and Youth Institute (PCYI)
  187. Palestinian Cultural Club – American University of Beirut
  188. Palestinian Cultural Club – Beirut
  189. Palestinian Progressive Student Bloc
  190. Palestinian Refugee Portal
  191. Palestinian Support Centre- Kingston ON
  192. Palestinians and Jews Decolonize
  193. Palestina Toma La Calle
  194. Palestinian Youth Movement – USA
  195. Partido Comunista de España
  196. Party for Socialism and Liberation
  197. Paz con Dignidad
  198. People Power Assembly Queens
  199. People’s Power Assembly
  200. Pittsburgh Palestine Solidarity Committee
  201. Plate-Forme Charleroi-Palestine
  202. Popular Resistance
  203. Potere al popolo Biella e Valsesia Party
  204. Progetto Palestina
  205. Progressive Palestinian Youth Union
  206. Progressive Scouts Group – Gaza
  207. Progressive Student Labor Front (Palestine)
  208. Project South
  209. Queer Palestinian Empowerment Network
  210. RAGE – Réseau d’Agitation Genève
  211. RedMed Web Network
  212. Release Aging People in Prison/RAPP
  213. Republican Network for Unity
  214. Revolutionary Socialist Movement (Pakistan)
  215. Revolutionary Workers Party (DİP) (Turkey)
  216. REVOLUTION (youth movement)
  217. Rifondazione Comunista Biellese Party
  218. Right of Return Coalition – Baddawi Camp, Lebanon (composed of 22 organizations)
  219. Saoradh
  220. Scottish Palestine Solidarity Campaign
  221. Secours Rouge Belgique / Red Help Belgium
  222. Secours Rouge Canada
  223. Secours Rouge Genève
  224. Sheffield Hallam Palestine Society
  225. Sheffield Labour Friends of Palestine
  226. Sheffield Labour Students
  227. Sheffield Palestine Education Network
  228. Sodepaz Euskadi
  229. Solidarity with Palestine St. John’s
  230. Students Against Israeli Apartheid at York University
  231. Students for Justice in Palestine – CCNY
  232. Students for Justice in Palestine – College of Staten Island
  233. Students for Justice in Palestine – Houston
  234. Students for Justice in Palestine – NYU
  235. Students for Justice in Palestine – Temple University
  236. Students for Justice in Palestine at University of South Carolina
  237. Syria Solidarity Movement
  238. Taqadomy Media Team
  239. TJA (Tevgera Jinên Azad)  – Free Women Movement
  240. The Bronx Green Party
  241. The Palestine Project
  242. The Red Nation
  243. Toronto BDS Action
  244. UNADIKUM Association
  245. United National Antiwar Campaign (UNAC)
  246. Union of Palestinian Communities and Institutions – Europe
  247. Unión de Juventudes Comunistas de España
  248. Unione Democratica Arabe Palestina (UDAP)
  249. Union juive française pour la paix (UJFP)
  250. United Church of Christ Palestine Israel Network
  251. United for Palestine Toronto/GTA
  252. University of Leeds – Palestine Solidarity Group
  253. University of Sheffield Palestine Society
  254. UGEP (Unión General de Estudiantes Palestinos Chile)
  255. US Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (USACBI)
  256. US Palestinian Community Network (USPCN)
  257. Vermonters for Justice in Palestine
  258. Victoria Coalition against Israeli Apartheid
  259. Victory to the Intifada Manchester
  260. Vlaams-Socialistische Beweging (Flanders)
  261. Vrede vzw
  262. WESPAC Foundation
  263. Within Our Lifetime • United for Palestine
  264. Women Against Military Madness
  265. Women In Solidarity With Palestine
  266. >Women for Women’s Humans Rights – New Ways
  267. Women’s Organization for Political Prisoners (WOFPP)
  268. Women’s Solidarity Foundation (KADAV)-Turkey
  269. Workers World Party
  270. YECHOUROUN-Judaisme contre sionisme
  271. Young Democratic Socialists – University of South Carolina